Op deze pagina vindt u de veel gestelde vragen aan onze adviseurs. Heeft u meer en/of andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor uitgebreide informatie.
Ja, er is een subsidie vanuit de RVO via de ISDE-regeling. Deze subsidie dient door de eindgebruiker aangevraagd te worden. De meldcodes verschillen afhankelijk van de grootte van het systeem. Hieronder vindt u de meldcodes, samen met de bijbehorende subsidiebedragen.
De zonneboilersystemen van Holland Solar Heating zijn van hoogwaardige kwaliteit. De systemen gaan zo'n 25 - 30 jaar mee met het juiste onderhoud. De exacte levensduur is lastig in te schatten. Dit omdat een zonneboilersysteem uit veel verschillende componenten bestaat. Het buffervat, de collectoren, leidingen, elektronica, etc.
Ja, u kunt uw zonneboiler aansluiten op een (elektrische) cv-ketel. De zonneboiler verwarmt het water met behulp van zonne-energie, en de elektrische cv-ketel kan bijspringen wanneer er extra warmte nodig is, bijvoorbeeld op bewolkte dagen of tijdens periodes van hoge warmtevraag. Dit zorgt voor een efficiënte en milieuvriendelijke manier om uw huis van warm water en verwarming te voorzien. Het is belangrijk om de installatie door een erkende professional te laten uitvoeren om ervoor te zorgen dat de systemen optimaal samenwerken.
Ja, u kunt uw zonneboiler aansluiten op een (hybride) warmtepomp. Dit is een zeer efficiënte combinatie die zowel zonne-energie als warmte uit de buitenlucht gebruikt om uw huis te verwarmen en warm water te leveren. De zonneboiler zorgt voor het voorverwarmen van het water, terwijl de warmtepomp bijspringt wanneer extra warmte nodig is. Dit leidt tot een lager energieverbruik en een vermindering van uw energiekosten. Zorg ervoor dat de installatie wordt uitgevoerd door een erkende installateur om een optimale werking van beide systemen te garanderen.
Met een zonneboilersysteem kunt u jaarlijks 40% tot 70% besparen op de kosten voor warm water. De exacte besparing hangt af van verschillende factoren, zoals uw warmwaterverbruik, de grootte van het zonneboilersysteem, en de hoeveelheid zonlicht in uw regio. Naast de besparing op uw energierekening, draagt u ook bij aan een lagere CO₂-uitstoot, wat goed is voor het milieu. In combinatie met subsidies kan de terugverdientijd van een zonneboiler aanzienlijk korter zijn, waardoor het een financieel aantrekkelijke investering is.
De meeste huizen zijn geschikt voor een zonneboiler, maar er zijn enkele factoren die de geschiktheid kunnen beïnvloeden:
Terwijl beide systemen zonne-energie gebruiken zit er toch een verschil in. Zonnecollectoren worden gebruikt voor het opvangen van zonlicht om water te verwarmen. Zonnecollectoren bevatten een vloeistof die door de collectoren stroomt en op wordt gewarmt door de zon. Deze verwarmde vloeistof wordt dan naar een opslagvat geleid waar het water wordt verwarmd.
Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Zonnepanelen bevatten zonnecellen die het fotovoltaïsche effect gebruiken om licht om te zetten in elektrische stroom.
In het kort is een zonneboilersysteem een systeem dat zonlicht gebruikt voor het verwarmen van water. Neem voor de uitgebreide uitleg een kijkje op de pagina "zo werkt het."